Hur jag började med standup!

06 februari 2023 Staffan Ehrlin

editorial

Hur jag började med standup!

Om du någonsin har undrat vad som motiverar någon att ställa sig framför ett rum fullt av främlingar och få dem att skratta, så kommer du att bli glad att höra att min berättelse om varför jag började med stand up comedy inte är så extraordinär. Det började faktiskt med ingenting annat än en önskan att få mig själv att fnissa – ja, verkligen! Om du hade frågat mig på den tiden om jag en dag skulle bli en hyllad komiker som har uppträtt på några av de största scenerna i landet, så hade mitt svar varit ett rungande ”nej”, men jag visste inte att det komiska guldet låg precis runt hörnet. Så läs vidare och följ med mig när jag berättar hur en slumpmässig dag slutade med att förändra mitt liv för alltid!

Standup

Förändrade mitt liv

Allt började en lat eftermiddag när jag var ensam hemma utan något att göra. För att fördriva tiden bestämde jag mig för att försöka mig på standup comedy, bara för skojs skull. Jag hade ingen plan och visste inte riktigt vilket material jag skulle använda, så jag började med att göra imitationer av några av mina favoritkomiker som Eddie Murphy och Chris Rock. Till min förvåning fick jag många skratt – många skratt! Detta uppmuntrade mig att fortsätta och prova lite eget material.

Ju mer jag övade, desto säkrare blev jag på min förmåga att få folk att skratta. Snart bestämde jag mig för att ta steget och uppträda på en öppen mikrofonkväll på en lokal komediklubb. Jag var så nervös, men när jag väl kom upp på scenen och hörde publikens vrål smälte all min rädsla bort. Publiken älskade det och det var då jag visste att ståuppkomik var något jag ville satsa på som karriär! Jag fick även en hel del hjälp från andra komiker på Big Ben Stand Up. 

 

 

Fler nyheter